Centerløft

Centerløft, som vi har lavet det på DEN 271

Da vi på DEN 271 lavede centerløft besøgte vi Kim Lago i Horsens (DEN 2011) for, at se hvordan det var gjort på hans båd. I den forbindelse tog vi også disse billeder, som vist meget godt viser hvordan det skal gøres.

Beslaget er lavet i 8 mm gods og er egentlig bare to stykker pladejern, som er svejset sammen. På Kims båd, som vist er fra 2004, er kølboltene lidt tykkere end på de gamle både, men dette gør jo ikke den helt store forskel, da beslaget er det samme. Man skal også være opmærksom på, at bådene er en smule forskelligt lavede. Derfor kan afstanden mellem de to bolte variere lidt dog kun et par mm.

OBS! Problematik!
Når båden hænger i stroppen hænger den helt vandret. Dette betyder endvidere, at hvis man har en mast der hælder bagover, kan man have problemer med kranen, når man løfter med masten stående. Selv har vi kun løftet med masten liggende på dækket, men jeg ved at Kim har en mand stående på fordækket, når de løfter med mast på, for at få båden til at “gå på næsen” – så masten kommer fri af kranen.
Andre har vist lavet alternative løsninger på centerløft for at komme dette problem til livs, men dem kender jeg desværre ikke så meget til.

Mvh HC / DEN 271

Skriv en kommentar